Açıklama olarak;“toplum yaşamında yasal düzenin aksamadan yürütülmesi, kişilerin korkusuzca yaşayabilmeleri, güven içinde yaşam sürmeleri durumu” olarak ifade edilen güvenlik kavramı insanlar tarafından her zaman en geniş kapsamıyla dikkate alınmıştır. İnsan hem toplumsal hem de bireysel canlı olarak her zaman güvenlik ihtiyacına gerek duymuş ve bu gereksinimi karşılamak için yeni adaptasyonlar, fikirler ve buluşlar yapmıştır. İnsanlık tarihinin ilk anlarından itibaren gerek yapılan kale, sur vb kavramlar gerek kilit mekanizmaları her zaman tek bir amaç için üretilmiştir, “güvenlik”. Avcı toplayıcılık dönemlerinde çevresel faktörlere karşı işleyen bu süreç daha sonra toplumlar arası rekabetteki güvenliği ve huzuru sağlamak için değişmiştir.
En sonunda psikolojik gelişimi ve aydınlanmayı da içeren bilimsel ilerlemelerle kapsamı genişleyen ve Abraham Maslow tarafından geliştirilen ve bugün dünya çapında kabul gören “İhtiyaçlar Hiyerarşisi” içerisinde yer alan ve ikinci basamağı oluşturan Güvenlik İhtiyacı “tüm fiziksel ya da psikolojik zararlardan koruyan ihtiyaçları” kapsamaktadır. Günümüzde bu kapsam özellikle psikolojik anlamda biraz daha genişlemiş; “kendini tehlikelerden koruma, kaygıdan uzak yaşama ve kendini güvende hissetme” değerleri artan insan etkileşimi ve teknolojiyle en üst seviyeye çıkmıştır.
Ne kadar güvenli olduğuna inandığımız bir sitede otursak ya da işyerine sahip olsak dahi bu bizler için yeterli olmamaktadır. Bu sebeple gereksinimlerimize bağlı olarak fiziksel ya da psikolojik güvende hissetme durumunu korumak ve stabil şekilde tutmak için gelişen teknoloji bizlere birçok imkan ve sistem sunmaktadır. Yaşadığımız ve çalıştığımız alanları en güvenli hale gelmek için hizmetimize sunulan;
gibi farklı sistemlerle en güvenilir olan elektronik güvenlik sistemini aramaktayız.